2021-05-13 18:46:38• hírek • Szatmár.ro

Négy szatmári érem az országos sakkbajnokságon

Május 4 és 12. között került sor az idei Országos Sakkbajnokság 8, 10 és 12 éves korcsoportok számára kiírt versenyeire. A bajnokságon két szatmári sakkozó vett részt: a 8 évesek kategóriájában Kovács Balázs, míg a 10 évesek között Kovács Ábel versenyzett.

Amint Muntean Ciprian, a sportklub vezetője elmondta, a 8 évesek kategóriájának országos mezőnyében Resica, Bukarest, Pitesti, Galac, Jászvásár, Nagybánya, Ilfov, Temes és Brassó sakkozóival mérkőzött meg a Szatmárnémeti Sportklub 7 éves sportolója, Kovács Balázs, aki 4 érmet is elnyert. 

 

A legrangosabb versenynek számító klasszikus időbeosztású sakkban 9 kör után Kovács Balázs 7 ponttal zárt, ezzel a második legjobb helyezést érte el, 1.5 ponttal elmaradva a nála egy évvel idősebb Vladimir Sofronie (CSS Târgu Mureș – CS Logic 64 Brașov) mögött. A blitz kategóriában az élen pontegyenlőség állt fenn, Kovács Balázs ugyan legyőzte a jászvárosi Cazacu Iustint, a második helyre szorult, egyenlő pontszám esetén ugyanis az ellenfelek összesített pontszáma szerint rangsorolnak.  A feladatmegoldó versenyen Călin Rareș-Ionuț (Brăila) lett az első, a második helyet itt is a szatmári sakkozó szerezte meg. A rapid kategóriában  Lucas Rusu (Acs International Chess Club) végzett az élen, ebben a kategóriában Balázs a harmadik helyet érte el, így egyedüli versenyzőként mind a négy kategóriában sikerült dobogós helyezést elérnie. 

 

Az Országos Sakkbajnokság 10 éveseknek kiírt szakaszában versenyezve sikerült helyt álljon Kovács Ábel, ugyancsak a Szatmárnémeti Sportklub igazolt sakkozója, aki 4-4 pontot szerzett mind a klasszikus, mind a rapid és blitz kategóriákban, és mivel idén csak 9 éves, jövőre is ebben a korcsoportban küzdhet meg. 

 

Kovács Balázs klasszikus sakkban elért második helye egyben kvalifikációt jelent a 2021-es korcsoportos Európa- vagy Világbajnokságra (függően az első helyezést elérő versenyző döntésétől). Tavaly az Országos Iskolás Sakkbajnokságon aratott győzelmével ugyan kijutott a panamai világbajnokságra, a pandémia miatt azonban ez nem került megszervezésre.

 


 

 
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: